Je haren gezond wassen in 10 stappen!

Geplaatst door Claudia Nelen op

natuurlijk mooi blog haren gezond wassen in 10 stappen

Kleine wasjes, grote wasjes  

Stap 1

Ontwar je haren met een borstel geschikt voor jouw haartype. Het maakt je hoofdhuid alvast proper.

Stap 2

Kies de juiste shampoo voor jouw hoofdhuid.
Weet je nog niet welke shampoo het best past bij jouw hoofdhuid? Lees dan zeker onze blogpost: Welke shampoo past bij mij?

Stap 3

Haren nat maken & shampoo. Gebruik hiervoor liefst geen te heet water. Dit is niet gezond voor je haren en hoofdhuid, het zal ze uitdrogen.
Een natuurlijke shampoo is puur en geconcentreerd. Je hebt er een niet veel van nodig. Wrijf een toefje eerst goed uit over je handen. Vervolgens verdeel je deze goed overal op je hoofdhuid.
Was nooit je haarlengtes mee!

Stap 4

Masseer zachtjes je hoofdhuid, niet te hard. Zeker niet als je vettig haar hebt, want talgklieren worden gestimuleerd en je haar nog sneller vettig. Je kan ook wassen met platte handen, weg met die vette hoofdhuid! 

Stap 5

Spoel je haren altijd grondig uit zodat er geen restjes achterblijven. Spoel dus lang en best met lauwwarm water.

Stap 6

Om je haren te verzorgen gebruik je masker met een lagere ph-waarde. Deze zal je haarschubben terug mooi sluiten en afzuren. Verdeel een 2 euro stuk over je handen en wrijf deze voorzichtig door je haarlengtes. Je kan eventueel met je vingers door je haar gaan om het goed te verdelen en de knopen er uit halen. Laat het masker inwerken zodat de proteïne de droge haren goed kunnen verzorgen.🧖🏻‍♀

Stap 7

Ook nu is het weer belangrijk om je haren goed uit te spoelen en als het kan zelfs met koud water. Dat is super gezond voor je bloedcirculatie en haren. (Bravo aan alle Iceman Hof's onder jullie!)

Stap 8

Let op dat je je haren niet uitwringt bij het afdrogen. Nijp en dep ze voorzichtig droog met een zachte handdoek. Wrijf vooral niet te hard over je haren om beschadiging te voorkomen.

Stap 9

Wil je je haren nogmaals ontwarren? Gebruik dan een verzachtende leave in spray, zoals de regenerate spray van Rodolphe&Co. Deze verzorgt en voedt je haren door de proteïne. Het beschermt ze vooraleer je ontwart en droogt.

Stap 10

Was je haren niet te vaak!
1 of 2x per week is voldoende.
 
 Op zoek naar een goede shampoo? Check onze shop voor natuurlijke verzorgende shampoos!
Groetjes,
Claudia

Deel dit berichtNieuwer bericht →